Što je kapilarna vlaga?

Što je kapilarna vlaga i kako ju možete prepoznati

Gdje se kapilarna vlaga najčešće pojavljuje

Kapilarna vlaga najčešće se pojavljuje u starijim objektima građenim u vrijeme kada graditelji nisu znali za vodonepropusne materijale poput bitumena i sličnih. Također, stari su objekti često građeni bez temelja, izravno na tlu. Primjeri objekata su kuće, katedrale, dvorci i ostale povijesne građevine.

Kapilarna vlaga može se pojaviti i u novijim objektima, gdje je kod gradnje postavljena hidroizolacija.

Zaštitite zgradu od degradacije - Isušivanje kapilarne vlage - Damp protection - PROsystem bg

Želite li spriječiti kapilarnu vlagu?

Ugradite PROsystem i spasite Vašu zgradu.

PROsystem uređaj - Isušivanje kapilarne vlage - Damp protection - Kaz doo

Česta pitanja

Sve što trebate znati o kapilarnoj vlazi

Znaci kapilarne vlage u unutrašnjosti objekta:

  • Vlažni dijelovi zida
  • Žbuka koja se ljušti ili mjehuri
  • Ustajao, pljesniv miris

Znaci kapilarne vlage izvan objekta:

  • Hrđajući metalni spojevi
  • Pojava soli i nitrata na površini
  • Mrvljenje cigle i žbuke
  • Vlažne mrlje koje se uzdižu iz zemlje

Kapilarna vlaga je uvijek ozbiljan problem, čak i ako je šteta sada minimalna i zanemariva. Budući da je izvor vlage samo tlo, kapilarna vlaga će se samo pogoršavati te ju je potrebno što prije započeti sanirati.

Naravno! Naš PROsystem već godinama spašava objekte od kapilarne vlage. Bez građevinskih radova, buke i narušavanja estetike prostora. Saznati više informacija i zatražiti ponudu možete na stranici uređaja.

Kapilarna vlaga može uzrokovati ozbiljne posljedice Vašem objektu i Vama. Kapilarna vlaga može uništiti žbuku, cigle,  zidove od raznih materijala te potaknuti razvoj crne plijesni. Time će povećati rizik za Vaše zdravlje ako u objektu boravite te smanjiti njegovu vrijednost i dugotrajnost. Objekt će također biti teže prodati ako je kapilarna vlaga aktivan problem.

Najbolje je koristiti PROsystem uređaj. PROsystem rješava kapilarnu vlagu u Vašem objektu bez građevinskih radova, buke i bez narušavanja estetike prostora. Prvi rezultati vidljivi su već nekoliko dana nakon postavljanja, a sam uređaj troši vrlo malo električne energije.