Sacroexpo Kielce, 6 – 8. 06. 2022

Kao i svake godine, veselimo se susretu s našim klijentima na SACROEXPO međunarodnoj izložbi crkvene gradnje i opreme, religiozne umjetnosti i pobožnih predmeta, koja već više od 20 godina okuplja cjelokupnu sakralnu industriju u Kielcama.

To je najveći događaj ove vrste u Poljskoj. Na prošlogodišnjem skupu vjerske industrije sudjelovale su 172 tvrtke iz 8 zemalja, a izložbeni centar u Kielama posjetilo je 2500 gostiju.

Tijekom izložbe SACROEXPO predstavljeni su proizvodi i usluge vezane uz svakodnevno funkcioniranje crkava i bogomolja. To su i kulturna događanja: koncerti, izložbe i susreti s poznatim ličnostima iz svijeta kulture i umjetnosti. Izložba je godinama služila kao most između svijeta umjetnosti i biznisa, te župnih vijeća i upravitelja sakralnih i samostanskih objekata.

Osim toga, uz Sajam SacroExpo već više od 15 godina organizirana je gala Per Artem ad Deum, tijekom koje se dodjeljuju priznanja istaknutim umjetnicima za djelovanje u razvoju kulture i umjetnosti. Izložbeni centar Kielce već je cijenio 30 pobjednika, uključujući Ennio Morricone, Krzysztof Zanussi, Krzysztof Penderecki, Antonina Krzysztoń, Wojciech Kilar i Arvo Pärt. Ovogodišnji dobitnik medalje Papinskog vijeća za kulturu Per Artem Ad Deum bio je istaknuti talijanski redatelj Giuseppe Tornatore.

Dodatnu atrakciju pripremili su nam Biskupijski muzej u Kielceu i Galerija antikviteta Prima Porta. Riječ je o jedinstvenoj izložbi Ars Eucharistica na kojoj će biti predstavljena djela zlatarske umjetnosti koja su služila za euharistiju, kao i artefakti vezani uz muku Gospodnju.

Podijelite objavu: