Sustav mora biti trajno instaliran

PROsystem kapilarno rastući sustav eliminacije vlage koji koristi elektroosmozu uspješno se koristi dugi niz godina. Ovaj sustav eliminacije je izuzetno brz i učinkovit za vlažne zidove zahvaćene kapilarnom vlagom.

Kapilarna eliminacija vlage uz pomoć PROsystema prikladna je prvenstveno za starije objekte bez odgovarajuće hidroizolacije, posebno za objekte velike kulturno-povijesne vrijednosti kao što su dvorci, kurije, sakralni objekti, muzeji, te svi ostali objekti bez obzira na njihovu namjenu, koji su izgrađeni prije korištenja hidroizolacijskih materijala. Sustav se može koristiti i za novije objekte s neispravnom hidroizolacijom ili kod kojih je hidroizolacija premoštena uslijed poplava, a kapilarna vlaga ostaje trajno.

Kako radi PROsystem?

PROsystem metodu isušivanja svih zidova pulsirajućim valovima, koja ujedno služi i kao preventivni sustav za ponovnu pojavu kapilarne vlage, preporučuju arhitekti, ali i stručnjaci za restauraciju i konzervaciju.

Prvi rezultati vidljivi su već nakon nekoliko dana, a razdoblje potrebno za potpunu dehidraciju ovisi o mnogim čimbenicima. Dakle, svaka zgrada je zaseban slučaj.

Time se automatski poništava kapilarni fenomen i dolazi do postupnog oticanja vode sa stijenki natrag u tlo. Sustav također sprječava daljnju pojavu rastuće vlage.

Sustav mora biti trajno ugrađen u objekt i održavati ga u skladu sa zahtjevima električnih uređaja.

Prvi rezultati djelovanja PROsystema vidljivi su već nakon nekoliko dana, a razdoblje potrebno za potpunu dehidraciju ovisi o mnogim čimbenicima. Dakle, svaka zgrada je zaseban slučaj.

Finalno, sustav:

  • ne zadire u konstrukciju građevine
  • ne zahtijeva dugotrajne građevinske radove
  • je ekonomski opravdan
  • sprječava daljnje propadanje i stalno obnavljanje objekta
  • omogućuje puno lakše zagrijavanje prostora
  • štedi troškove grijanja do 40%
  • eliminira zdravstvene rizike i prostor brzo postaje adekvatan za boravak, malen je veličine i uklapa se u izložbene prostore i muzeje

Podijelite objavu: